Gratis frakt over kr 1000

Helle

Turkniv

Lagerstatus: Varen er på lager

kr 1 099
Veil. 1249,-
Helle Mândra er en kompakt brukskniv med stort blad og mange smarte detaljer. Leveres i spesiallaget lærslire med preget kløverlilje. Produsert i Norge og utviklet i samarbeid med Les Stroud (Survivorman)!

Varen er på lager

Leveringstid etter 28. juni (normalt 1–3 dager)

Dette produktet har gratis frakt

ID: 5159
ELLER
• Vekt 70 gram
• Slire med trykknapp-lås og beltefeste
• Mål: Skaft 80 mm / Blad 69 x 2,6 mm
• Materiale: Skaft i hengebjørk / Blad i trippel-laminert rustfritt stål / Slire i ekte lær
• Designet av Helle i 2015
• Produsert i Norge

Knivreglene fra Speiderboka:
  • Sitt eller stå stille når du bruker kniven.
  • Spikk alltid fra hånda di, ikke imot.
  • Spikk ikke mot andre.
  • Gå ikke rett foran en annen som spikker.
  • Sitt ikke i et tre og spikk. Finn heller et emne du når fra bakken.
  • Ha alltid kniven i slira når den ikke er i bruk.
En speider har alltid kniv med på tur!
Skal du fyre bål, er det en fordel å ha med en øks og sag i tillegg. Kniven brukes til «alt». Bli venn med kniven og sitt gjerne og spikk på en kopp, stav eller «minkepinne» om kvelden. Det er fint å spikke ting samtidig som du får god trening i bruk av kniv.

Kniven må passe til hånda
En god turkniv bør ha en bladlengde på åtte til tolv centimeter og et skaft som er godt å holde i. På tur kan det bli tungt å bære på flere kniver, og da må kniven du tar med, være egnet til å skjære brød, smøre pålegg, rense fisk, spikke fliser til bålet og generell spikking. Slira bør ha en knapp eller annen form for lukking slik at kniven ikke faller ut når du beveger deg.

Samekniver og andre kniver med lange blad, opp til 30 centimeter, er fine til å hogge ned små trær og sanke granbar. Men de er tunge og dårlig egnet til spikking. Tar du med en kniv med langt blad, bør du ta med en med kort blad i tillegg. Det er viktig at kniven er skarp. En sløv kniv er vanskelig å bruke, siden du må bruke mer kraft er det faktisk lettere å skjære seg på en sløv enn en skarp kniv.

Hva kan du spikke på?
Du kan spikke i både tørr og fersk ved, og de ulike treslagene har forskjellige bruksområder. Fersk ved er lettest å spikke i, mens tørr ved er hardere og brekker lettere. Nåletrær har kvae, og det kan derfor være en fordel å bruke løvtrær.

Håndlagede Helle-kniver fra Sogn og Fjordane!
I 1932 startet brødrene Steinar og Sigmund Helle, knivproduksjon i uthuset hjemme på gården i Holmedal i Sogn og Fjordane. I bygda ble knivene raskt populære men markedet lokalt ble for smått. Da fylte Steinar sekken med kniver og syklet like godt over fjellet til hovedstaden hvor han solgte kniver for 40 øre stykke. Da strømmen endelig kom til Holmedal i 1940 fikk brødrene endelig mulighet til å øke produksjonen. I dag produserer Helle Fabrikker i Holmedal håndlagede kvalitetskniver til speidere, jegere og friluftsfolk over hele verden.