Varemerker

Gratis frakt over kr 1000

Espegard

Pinnebrødspyd

Lagerstatus: Varen er på lager

kr 69
Veil. 79,-
Espegard Pinnebrødspyd med teleskopskaft til grilling av pinnebrød. Den tynne jernplata bidrar til stekingen fra innsiden av pinnebrødet. Leveres i flott skinnetui.

Varen er på lager

Leveringstid 1–3 dager

ID: 4370
ELLER
Forslag til meny:
Frokost: Pinnebrød med valnøtter, revet ost og gulrot.
Lunsj: Pinnebrød med kardemomme, hasselnøtter og melkesjokolade.
Middag: Pinnebrød med soltørkede tomater, pepper og oregano.
Dessert: Pinnebrød fylt med marshmallows.
Kvelds: Pinnebrød snurret i kanel og sukker.

Grunnoppskrift:
• 4 dl hvetemel
• 0,5 ts salt
• 2 ts sukker
• 2 ts bakepulver
• 5 ss nøytral olje (f.eks. soya- eller solsikkeolje)
• 1,5 dl vann eller melk

Bland sammen det tørre. Tilsett olje, vann eller melk og rør sammen til en glatt, men ikke for klissete deig. Elt litt olje rundt deigen før du legger den i en brødpose, da klistrer ikke deigen seg fast til posen. Stek over glørne, åpen ild gir svartbrent brød.

Tips:
• Tørkede krydderurter eller eventuelt hakkede, soltørkede tomater kan tilsettes deigen for mer smak. Til denne varianten bruker du olje fra de marinerte soltørkede tomatene i deigen.
• For å lage kanelsnurrer, blander du litt sukker og kanel i en brødpose og dupper pinnen med pinnebrød i posen slik at sukker og kanelblandingen fester seg til brødet.
• Når du bruker bakepulver, trenger du ikke tenke på temperaturen på vannet eller melken som tilsettes og deigen tåler godt å ligge i en kald sekk.
• Ikke tvinn for tykt med deig rundt pinnen, da kan den være vanskelig å få gjennomstekt.

Espegard er siden tidlig på 1980-tallet kanskje mest kjent som utstyrsleverandør til vedproduksjon. Men fra lageret i Ål i Hallingdal leverer de også kvalitetsprodukter til matlaging både inne og ute.